WAT IS PACKCONTACT

Packcontact is de ontmoetingsplaats bij uitstek voor professionals op zoek naar het allernieuwste op vlak van primaire voedingsverpakkingen. Met een regelgeving die voortdurend wijzigt, worden voedingsbedrijven, retailers, horeca en iedereen die bezig is met voeding geconfronteerd met steeds complexere uitdagingen. Tijdens Packcontact vinden deze mensen oplossingen voor de problemen van vandaag én morgen! Onze exposanten staan de bezoekers dan ook graag te woord over zaken als bio-afbreekbare, bio-gebaseerde, (chemisch-)gerecycleerde verpakkingsmaterialen, circulaire oplossingen, procesoptimalisatie,… Tijdens het seminarieprogramma komen experten aan het woord die de bezoekers concrete tips meegeven om hun uitdagingen aan te pakken.

Unieke beurs voor de verpakkings- en voedingsindustrie
Ontdek nieuwste innovaties in het verpakkingsmateriaal
Persoonlijke gesprekken met standhouders
Individuele begeleiding voor voedingsbedrijven van experts uit de sector
Inspirerend lezingsprogramma
Match met kennispartners voor uw praktijkcases

Van lokaal initiatief naar volwaardige vakbeurs

Packcontact is gestart als een lokaal initiatief, maar is nu uitgegroeid tot een volwaardig vakbeurs in Kortrijk Xpo. De voedingsindustrie is bijzonder sterk verankerd in West-Vlaanderen, wat Kortrijk tot de ideale uitvalsbasis maakt voor deze beurs. Bovendien wordt Packcontact parallel met Meat Expo en Broodway georganiseerd. Dit garandeert een nog grote opkomst en interesse.

You can contact us with questions about:
Het gebruik van bio-afbreekbare, bio-gebaseerde en/of recycleerbare materialen
Circulaire economie en bijhorende businessmodellen
Procesoptimalisatie
Individuele begeleiding voor voedingsbedrijven van experts uit de sector
Industry 4.0, human capital, e-commerce, augmented reality, …

ORGANISATIE

Packcontact wordt georganiseerd door The Fair Experts NV, gespecialiseerd in de organisatie van nichebeurzen en bekend van o.m. Matexpo.

Michael Bossaert
Gregory Olszewski
Marc Steppe
Valerie Neyt
Tine Claerbout

PARTNERS

Packcontact komt tot stand dankzij de gewaardeerde medewerking van heel wat partners: POM, Fabrieken voor de Toekomst , Pack4Food, Centexbel-VKC, Belgisch Verpakkingsinstituut (IBE-BVI), VerpakkingsCentrum/IMO-IM-OMEC (Universiteit Hasselt), Alimento, PlastIQ, Flanders’ FOOD, Fevia en TUA West.

Dit initiatief kadert binnen de werking van de Fabrieken voor de Toekomst, het clusterbeleid waarmee de Provincie West-Vlaanderen de West-Vlaamse industrie wil ondersteunen, versterken en verankeren.